Hvordan jeg læser en strikkeopskrift

Jeg synes – helt ærligt – at det til tider har været lidt af en jungle at kæmpe sig igennem en strikkeopskrift. Da jeg var yngre mente jeg oprigtigt, at strikkeopskrifter var skrevet i en eller anden form for kodet skriftsprog, som det kun var få forundt at forstå. Hold nu op hvor kunne det bare give grå hår at kæmpe sig igennem indviklede (og meget lidt pædagogiske) forklaringer på hvordan strikketøjet man sidder med skal gribes an.

Men jeg synes faktisk, at strikkeopskrifter igennem årene er blevet bedre og bedre beskrevet – formentlig en kombination af, at de bliver bedre forklaret og at jeg har fået langt mere erfaring i at afkode dem. Nu synes jeg det er lidt skægt at afkode en strikkeopskrift og jeg har efterhånden fået mit eget system til, hvordan går i krig med en ny strikkeopskrift. Dem kan du se nedenfor.

Hvordan jeg læser en strikkeopskrift

  • Læs altid strikkeopskriften igennem fra ende til anden, så du med det samme danner dig et indtryk af, hvordan opskriften skal gribes an.
  • Læs den gerne igennem flere gange. Nogle gange skal det lige synke ind før koden knækkes.
  • Brug billedet eller billederne af den færdige model parallelt med at opskriften læses. Det er tit en hjælp, hvis fremgangsmåden – og ikke mindst resultatet – visualiseres.
  • Gå eventulet på youtube og søg efter hjælp til særlige teknikker, hvis du føler dig udfordret. Der er bunkevis af hjælp at finde derinde og det er en virkelig smart og effektiv måde at lære sig nye teknikker
  • Prøv dig frem. Nogle gange kan det godt betale sig bare at kaste sig ud i det. Det giver gerne lige indtrykket af om du er på rette vej og hvis alt går galt kan man jo bare starte forfra.

Har du nogle gode fif til, hvordan man læser en strikkeopskrift, så del det gerne herinde.

2 thoughts on “Hvordan jeg læser en strikkeopskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.