Hvad laver I mens I strikker?

I vinterferien fik jeg en hue færdig til min mand og en sweater til min søster og med de afsluttede projekter har jeg kastet mig ud i at strikke en raglan sweater til mig selv.

Jeg strikker den oppefra og ned og glæder mig allerede over ikke at skulle montere – en af de discipliner jeg må erkende, at jeg er mindst vild med i strikkeprocessen.

Sweateren bliver til sådan lidt efterhånden, som arbejdet skrider fremad. Jeg strikker på pind 3½ i Alpakka silke fra Sandnes og det er i sandhed en fornøjelse at strikke med det bløde og let skinnende garn. Jeg glæder mig til at vise resultatet hen ad vejen.

Hvad laver I mens I strikker?

Gunden til overskriften på indlægget er i virkeligheden, at jeg er blevet lidt nysgerrig på, hvad I laver mens I strikker. Jeg kom til at tænke på det forleden da jeg selv sad og strikkede mens jeg lyttede til en podcast. Det er nemlig en af mine yndlingsbeskæftigelser mens jeg strikker. Så her er lidt om, hvad jeg godt kan lide at lave mens jeg strikker og så spørger jeg selvfølgelig også hvad laver I mens I strikker?

Ser TV/Film

Det er nok ikke til at komme udenom, det der med at se tv eller streame en film imens jeg strikker. Jeg synes det er vildt hyggeligt at have noget på pinden imens der er en god film eller et interessant program på skærmen. Det er ikke alle strikkeprojekter der egner sig til, at man samtidig har noget på skærmen eller omvendt, men i det store hele er det en hyggelig kombination.

Lytter til podcasts/lydbøger

Jeg er hoppet med på podcastbølgen og nyder at høre forskellige podcasts mens jeg strikker. Det giver en helt anden ro kun at lytte og ikke at se samtidig med at man strikker. De podcasts, som jeg er særligt begejstrede for i øjeblikket er:

Voksen ABC, som er en podcast hvor 2 kvinder i 30erne bogstav for bogstav snakker sig igennem voksenlivet. Virkelig behageligt at lytte til. Jeg er især begejstret for Rachel, som er en fantastisk historiefortæller.

Radiofortællinger, som er en P1 podcast hvor “almindelige” menneskers historier fortælles. Senest blev jeg ret optaget af fortællingen om baby i havsnød, men der er masser derinde, det er bare at gå igang

Mads og monopolet, som vist ikke behøver den helt store præsentation. Programmet vi alle elsker at lytte til og programmet, som man også kan lytte til som podcast.

Jeg vil også gerne blive bedre til at høre lydbøger, men da det jo unægteligt er lidt længerevarende sceancer flirter jeg lige nu lidt videre med podcasts. Og så satser jeg på, at jeg hen ad vejen får mere tid til lydbøgerne.

Mens jeg kører bil

Jeg har altid været sådan en, der let bliver køresyg, men sjovt nok, så er strikketøjet en helt ok beskæftigelse for mig når jeg kører bil. Altså ikke når jeg selv kører, så koncentrerer jeg mig om det, men når jeg er co-driver.

Mens jeg venter

Strikketøjet er ofte med mig rundt omkring og der er tit situationer, hvor det er helt oplagt at finde strikketøjet frem mens man venter. Igår fiskede jeg det f.eks. frem mens jeg ventede på en tid ved en fysioterapeut. Jeg har altid strikketøjet med mens jeg sidder i omklædningsrummet og venter mens mine unger er til fritidsaktiviteter og i øvrige situationer, hvor jeg ved, at jeg kommer til at sidde og vente en stund.

Øvrige hyggestunder

Endelig finder jeg også strikketøjet frem når vi i familien eller blandt venner sidder og hyggesnakker. Det er ikke altid at det passer ind i de rammer, men når det gør er pindene igang.

Er det, det samme I laver mens I strikker?

2 thoughts on “Hvad laver I mens I strikker?

  1. Strikning er en ofte en meditativ tilstand – i hvert fald for mig. Jeg får rigtig mange gode (og et par dårlige) ideer, mens jeg strikker. Bare sidde og strikke og trække vejret og i øvrigt lytte til, hvad der foregår i huset. Men ellers er tv uden strik et no go hos mig. Jeg hører flere film end jeg ser, tror jeg 🙂
    Fine ting, du strikker!

    1. Haha – det er en god formulering. At du hører flere film end jeg ser. En slags TV podcast kan man sige :-). KH og tak for kommentaren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.