Bifrost tunika

Reklame: Indlægget indeholder affiliate links

Jeg har virkelig glædet mig til at vise denne bifrost tunika frem her på bloggen. Dem af jer der følger med på strikkedulles instagram eller facebook side har nok allerede set billeder af resultatet, men ikke med så mange ord på som her.

Historien bag denne bifrost tunika er, at min ældste datter og jeg talte sammen om, hvad hun godt kunne tænke sig, at jeg strikkede til hende. Og her var hun altså ret klar i mælet. Hun ville gerne have en sweater med et regnbuemønster på brystet og helst med korte ærmer.

Vi kastede os i fællesskab herhjemme ud i at få designet regnbuemønsteret. Efterfølgende fik min mand og datter det plottet ind i excel, så der var en skabelon at tage udgangspunt i. Regnbuemønsteret kan du se lige her.

Parallelt med det gik jeg igang med at udvælge grundmønsteret for sweateren. I den proces faldt jeg over en tunika, som er model 1643 fra hjertegarn. Jeg har søgt lidt rundt for at finde opskriften og man kan blandt andet købe den lige her. Ellers er jeg også sikker på, at man kan købe den hos den lokale hjertegarn forhandler.

Tunika mønsteret blev godkendt af min datter. Regnbuemønsteret blev færdiggjort og så var det ellers bare at gå i gang med strikketøjet.

Jeg valgte grå som min bundfarve i tunikaen og har valgt at strikke den i Du Store Alpakkas Sterk garn, som man kan købe i alverdens farve varianter lige her. Regnbuen har jeg lavet i følgende farver:

Rød

Orange

Gul

Lys grøn

Grøn

Turkis

Blå

Lilla

Jeg valgte jo at lave korte ærmer til min tunika istedet for de lange og startede således arbejdet med ærmet på det antal masker der var efter udtagningerne hele vejen op. I ærmet lavede jeg ligeledes regnbuefarverne, således at jeg startede ud med grå og så fortsatte i striber i regnbuens farver for så til sidst at slutte af i grå. Det gav et meget fint resultat til tunikaen.

Alt i alt er jeg meget tilfreds med resultatet og jeg håber, at du kan finde inspiration i min bifrost tunika. Jeg synes det er rigtig sjovt, at den er blevet til som sådan et fælles familie projekt og min datter fortæller stolt om, at hun har designet sin egen tunika.

Skriv endelig, hvis der er spørgsmål eller kommentarer.

3 thoughts on “Bifrost tunika

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.